Vilka är planerna för Gula porten?

Enligt uppgift är ni på väg att tillåta ett gatukök i gula portens gamla lokaler,om detta är sant vill jag som ägare till en lägenhet i kv ranka ha ett skriftligt dokument från er att inga p-platser tas från våra redan idag begränsade p-platser. Jag vill också ha garantier på att inga så kallade epatraktorer kommer förstöra sömnen på varken dag eller nattetid. Redan idag är det stora problem med dem, vet även att ett antal personer som varit i kontakt med er om oljuden. Vill ej känna matos i min omgivning när jag är ute och går eller är på min balkong. Jag vill ha skriftliga garantier från er att inget av ovanstående kommer att inträffa. Nu får man se vilket parti som förstår att det är för medborgarna ni ska arbeta.

Med vänlig hälsning, Ulf


Kommentarer

 • Hej Ulf,

  Tack för din åsikt.

  Det stämmer att vi har tecknat avtal med grillkedjan Daisy´s om uthyrning av Gula porten. Det är en kommunal fastighet med en Q-märkning, vilket innebär att fasaden är skyddad. Hyresgästanpassningen invändigt kommer att bekostas av företaget och därmed inte belasta skattebetalarna. Företaget har i dagsläget 18 grillbarer i Sverige varav 14 i Stockholm, de har inga alkoholtillstånd för någon av dem.
  Vårt primära mål har varit att säkerställa att Gula porten tillgängliggörs för allmänheten och de boende i området, samtidigt som verksamheten i lokalen ska ha en bredd som är tilltalande för många medborgare.
  Parkeringar kommer anordnas inom Gula Porten fastighetsgräns.
  Beslutet är fattat av kommundirektör i samråd med styrande majoritet.  Vänliga hälsningar,
  Lydia
 • Tack för svaret,men vilka öppettider skall dom ha ??? Folk går upp tidigt till sina arbeten,finns massor med småbarn i området,ni kan gärna åka upp till Värmdö marknad och lyssna på dom sk.epatraktorerna när dom gasar på och drar på sina högtalare !! redan i dag är det stora problem på Gustavsbergs Alle med deras oljud,vill ha garantier från er att det inte förvärras!!!! Vad händer när deras parkering är full,skall dom då gå ut och säga till sina gäster att ni får åka härifrån för det är fullt här !!!!
  Ulf
 • Anser ni verkligen att det är en skälig hyra som Daisys ska betala? C:a 15 000 kr/månad. Dessutom ska ni för skattemedel iordningställa marken. Vad jag förstår får de även gratis vatten. Hur blir det med tömning av fettavskiljare? Och hur undviker ni att den stanken sprider sig vid tömning? Gör om, gör rätt!
  Med vänliga hälsningar
  Eva Nielsen
  Eva
 • Hej Eva!

  I hyresavtalet anges inte vilka öppettider det är, bara att det är året runt öppet. Eventuella bullerstörningar skall snarast anmälas till Miljö och Hälsa för vidare hantering.

  Vi anser att vi får en skälig hyra för uthyrningen av Gula Porten. Att ordna med fettavskiljare ligger helt på hyresgästen.

  Vänliga hälsningar,

  Johanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.