Bad med äventyrsdel

Gäller inte den lägre entréavgiften före kl 14 för barn nu under höstlovet?
För en tid sedan var jag en lördag i Gustavsberg för att med 3 barn besöka badet. Det visade sig att äventyrsdelen i badet var stängd. Trots detta gällde samma priser som när äventyrsdelen är tillgänglig.

Jag undrar om de som har att fatta besluten om badets entréavgifter skulle tycka att det är helt OK att på exempelvis Stora Coop/ Värmdö marknad köpa en Jordgubbstårta utan jordgubbar för samma pris som Jordgubbstårta med jordgubbar brukar kosta?

Beträffande badet utan äventyrsdel sä kan jag inte påminna mig att jag någonsin tidigare träffat på företag/organsisation som varit medvetna om att de bara kunde leverera långt mindre än 100% men ändå debiterat fullt pris.

Till sist så undrar jag om det speciellt i Värmdö kommun är så att blomkrukor ofta faller ner från ovan?


Björn Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Björn,

  Tack för att du hör av dig till oss.

  På Gustavsbergsbadet finns en entréavgift för grundutbudet
  och den är simbassäng, äventyrsbad, bastu, duschar
  och för de som fyllt 12 år ingår även gym och gruppträning.

  Gustavsbergsbadet har upp till 1000 besökare per dag
  bland vilka många nyttjar helt olika faciliteter i anläggningen.
  Vanligast är att varje besökare dock endast nyttjar en del av grundutbudet.

  Vad gäller de olika entréavgifterna, Engångsavgift, Rabattkort 10 gånger och Årskort så ges rabatt på helgfria vardagar före klockan 14:00, men på skolloven utgår rabatten på engångsentré.

  Har man däremot man rabatt- eller årskort som gäller på vardagar före klockan 14:00 går det bra att använda de korten även under skollov. Så har det varit sedan badet öppnade 2008.

  När något i Gustavsbergsbadet är ur funktion, exempelvis en bastu, dusch, gymmaskin eller vattenrutschkana är det badets uppgift att informera kunden om läget. Därefter får kunden själv avgöra om hen vill betala entré och nyttja de faciliteter som är öppna för dagen eller ej.

  Hoppas detta besvarade dina frågor, annars är du såklart välkommen att kontakta oss igen!

  Vänligen,
  Kristoffer
 • Nej jag är inte nöjd med svaret. Då jag för någon månad sedan tillsammans med mina pojkar skulle besöka badet gällde ordinarie inträdespriser trots att äventyrsdelen var stängd. Jag vill fortfarande veta om den/de som hanterar entréavgifter tycker att det är rimligt att betala fullt pris för en jordgubbstårta utan jordgubbar? Äventyrsdelen är knappast en bastu eller en rutschkana utan denna del är vad som definitivt skiljer Gustavsbergsbadet från ex. Nacka simhall som tar ut avsevärt lägre entréavgifter.
  Björn
 • Hej Björn,
  I Nacka kommun betalar badgästerna en mindre del av entréavgiften själv och en större del subventioneras av alla skattebetalare. I Värmdö kommun är det tvärtom.
  Målet är att badgästerna ska stå för hela sin entreavgift, inom några år.
  Prioriteringen är att skattepengarna ska gå till bl.a. skola och fritidsaktiviteter såsom simning ska man betala själv.
  Vänligen,
  Nanna
 • Vattengympan i lilla bassängen (mitt på dagen innan 14 fanns det 2-3 tillfällen i veckan) Dessa var så välbesökta att det blev kö framför entre' disken. Istället för att öka antal pass togs dessa helt bort!
  "Ersattes" av förbokade pass på andra tider till en särskild kostnad (7×45 min 980/1400kr)
  Vi som av ena eller andra anledningen köpt årskort eller 10ggr och endast får/kan använda varma bassängen har nu bara möjlighet 6-7 någon morgon (vilket är omöjligt för en del) om man inte köper in sig på de förbokade passen,
  HUR TÄNKTE Värmdö kommun att man skall kunna Rehabilitera sig själv som sjukvården vill med dessa förutsättningar som inriktar sig på friska, morgonpigga flexlediga och kapitalstarka personer?
  Har köpt dubbla kort 20ggr och kan inte använda eller byta/lösa in mot annat. Kan inte nyttja annan träning. Fler som dabbats. Återinför drop in vatten gympan mitt på dagen!
  Har inte kommunen ett visst ansvar för anpassning för funktionshindrade och andra personer med särskilda behov?  Eva Lagerqvist
 • Hej Eva!

  Gustavsbergsbadet AB uppdrag är att bland annat främja simkunnigheten. Därför bokas skolornas behov av simundervisning först, innan annan verksamhet och personal schemaläggs. Eleverna i lågstadiet har korta skoldagar och därför blir simundervisningen förmiddagar. Det ingår i skolans läroplan att eleverna ska kunna simma.

  Detta är av de orsaker som ligger bakom ändringen av den tidigare vattengympan i lilla varma undervisningsbassängen.
  Ett annat uppdrag som Gustavsbergsbadet AB har är att ta betalt. Av den anledningen har vissa ändringar gjorts i utbudet av träning på badet sedan hösten 2019.

  Förutom främja simkunnigheten ska bolaget/kommunen erbjuda friskvård, i vått och torrt, medan rehabilitering/sjukvård sorterar egentligen under landstinget/sjukvården.

  En annan begränsande faktor är brist på ledare. Vi söker alltid nya ledare då den personal som jobbar heltid på badet, har nått sina kapacitetstak i antal arbetsuppgifter.

  Vi vill naturligtvis att alla ska få plats och att vi ska kunna erbjuda aktiviteter i vått och torrt till så många som möjligt.

  Vänliga hälsningar,
  Johanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.