Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Biltrafiken i Mölnvik

Hej,
Ingen har väl undgått de ramaskrin om trafiksituationen i Mölnviks köpcentrum. Jag har läst i kommunens information att man nu bygger om rondellerna för att göra trafiken säkrare, göra det lättare för cyklister och gående, samt att strävan är att fler ska åka kollektivt.
Min fråga är vad som planeras för att göra framkomligheten bättre för bilister? Planeras några nya infarter/utfarter från parkeringarna med flera filer för bilar? Det är uppenbart att de nu pågående väg-/rondellarbetena inte kommer att lösa den kaosliknande kösituationen.
Med vänlig hälsning Göran

Kommentarer

 • Hej Göran,

  Tack för dina frågor!

  De arbete som nu färdigställs innebär att de tidigare busshållplatserna byts ut och blir bussfickor i ett steg att öka framkomligheten och förbättra trafiksäkerheten. Skärgårdsvägen breddas så att busstrafiken får en egen stoppficka vilket kommer att ge ett bättre flöde för övrig trafik. Det blir också två körfält ut från Fenix väg istället för ett som det var tidigare.

  Har du synpunkter på trafiksituationen när arbetet är klart finns möjligheten att lämna dem via vår synpunkshanterare.

  Vänliga hälsningar,
  Julia
 • Dessutom skulle jag säga att det är direkt trafikfarligt så som det byggs nu. De långa köerna som bildas innebär omdömeslösa körningar för att folk inte kommer fram. De timslånga köerna som bildas för att komma ut från "Brisak"-hållet innebär att de som bor i Mörtnäs Hagar får en eländig situation för att komma till och från hemmet, folk som har en tid att passa (hämta på dagis, hinna i tid till barnens träningar, hinna hämta i skolan, hinna göra något annat en lördag än att sitta i bilköer) blir heligt förbannade. Jag vill dessutom påstå att det byggs in en samhällsfara i att de utryckningsfordon som ska ut från brandstationen kommer att få längre utryckningstider då de inte kommer fram pga trafikstockning. Sist men inte minst, alla avgaser som spys ut pga stillastående köer, hur miljövänligt är det? Trafiksituationen i Mölnvik är ju helt galen nu när man smalnar ner och ändrar två körfält till ett. Hur sjutton har ni tänkt här?? Kom inte och säg att folk ska välja kollektivtrafik eller cykel för att komma till Mölnvik. Det går liksom inte att åka och handla utan bil om man har ärenden både till ICA, ByggOle och Brisak. Ska jag frakta både matkassar, färghinkar och blommor på cykeln?
  Petra
 • Men det är ju uppenbart för alla att de förändringar som pågår INTE löser problemen!
  Kommunen måste väl ha en plan för hur man ska lösa detta. Eller är det så illa att en plan inte finns???
  Göran
 • Trafik/kö situationen i Mölnvik (Willys sidan) är löjlig och irriterande... nu behöver de ansvariga vakna och åtgärda problemet omgående.
  Ett exempel att överväga är ytterligare en rondell/cirkulationsplats med utfart till 222:an där cykelvägen ansluter (nedanför Come2Eat) till parkeringen skulle vara en god idé för handlare och besökare.

  Idag köade jag endast ca 70 minuter för att ta mig ut till 222:an från parkeringen vid Willys
  Johnny
 • Jag kommer inte ut, är instängd hemma, och undrar varför ni stängt vägen ut mot Älgstigen?
  När jag valde att flytta hit, Annelundsstigen, fanns två in-och utvägar på detaljplaneringen.
  INGEN lär nu vilja flytta in i ett område där det tar en timme eller mer att komma ut.
  Varför har ni stängt Älgstigen? Utan att ersätta med annan utväg?
  Jag kommer inte iväg till träning, möten arbetstider ..... PANIK!!!!!
  Marie
 • Hur ända in i ... tänker ni som beslutat detta kaos? Något/några huvud måste rulla för de har inget i beslutande position att göra!
  Undviker så långt det går att handla i Mölnvik numera, min tid är viktigare än att den ska ägnas åt köande. Fruktansvärt för de som inte har något alternativ, vi andra kan göra val som tyvärr påverkar de lokala handlarna och deras personal!
  Ann
 • Vad är tanken med att göra rondellerna större och vägbanan mindre. det går ej att åka buss och bil i bredd.Ambulans och  Brandkår kommer inte fram. dessutom är det inte bra för miljön när man bygger medvetet bygger in köer.

  Johan
  Johan
 • Hej,

  Tack för era inlägg och ert tålamod, detta är en fråga som berör många. Berörd verksamhet meddelar att i dagsläget kan de inte säga mer än att ombyggnationen i Mölnvik kommer att vara klar den 25/5. Fram till dess kan det förekomma störningar i trafiken.

  Med vänlig hälsning,
  Julia
 • Ska vi tolka det som att det inte finns någon ytterligare plan för vad som ska göras efter denna ombyggnad????
  Göran
 • Hej igen Göran,

  Planen är att bygga klart utefter redan framtagna handlingar.

  Med vänliga hälsningar,
  Julia
 • Hej igen,
  Ursäkta om jag är ”trög”, men omfattar de ”framtagna handlingarna” några ytterligare åtgärder än de som nu håller på att färdigställas?
  Mvh
  Göran
  Göran
 • Hej Göran,

  Inga ytterliga åtgärder än de som finns publicerade på vår ​hemsida​​​ kommer att göras.

  Med vänliga hälsningar,
  Julia
 • Hej,

  Jag tror att en lösning skulle vara att fler tar cykeln till centrumet. Alla dessa bilar som normalt bara har en person i sig gör ju att det blir mycket bilar.

  Är supertråkigt att allt är så bilfokuserat. Vi bor så fint men allt kring köpcentret är fokuserat på bilen.
  Mikael
 • Om cykeln är ett alternativ beror nog på var man bor och hur vädret är.
  Göran
 • HUR STOPPA BUSKÖRNINGARNA PÅ SKÄRGÅRDSVÄGEN PÅ NÄTTERNA MERA POLISBEVAKNING FRÅN EN PENSIONÄR PÅ MARIATERRASSEN
  Håkan
 • Hej Håkan. Det är som du nämner en polisiär fråga.

  Med vänlig hälsning,
  Niklas

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.