Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Byta förskola?

Hej!
Vi bor i Hammarbyhöjden och har vår 19-månaders son på förskola där. Vi har nu köpt hus på Ingarö, och vill söka plats på en förskola på ön. Vi vill däremot inte lämna hans plats på den befintliga förskolan innan vi fått en plats på någon av förskolorna på Ingarö. Hur går vi till väga?
/Malou

Kommentarer

 • Hej Malou!

  Tack för din fråga!

  Om ni flyttar till Värmdö från en annan kommun och vill ha platsen kvar i den gamla hemkommunen till det att ni fått platserbjudande här så är det okej från vår sida, men det du behöver göra är att höra dig för att det är okej med den förskolan han går på idag. En del kommuner brukar godkänna att man behåller platsen i 1-2 månader, har de högtryck kan de neka, det är olika från kommun till kommun.

  Du kan ansöka om plats och få mer information via vår hemsida. 

  Vänliga hälsningar,
  Julia
 • Hej!
  Jag har anmält intresse till platserbjudande på en förskola för min son till hösten.
  Nu har jag fått ett nytt erbjudande som jag är ännu mer intresserad av och vill därför ändra till detta senare erbjudande. Hur gör man?
  Om jag också skulle behöva flytta fram datum för ny förskolestart, hur gör jag då?

  Om jag vill ändra ordning på mina förskolealternativ i kölistan hur gör jag då?

  Vem kan man ringa på kommunen för att få svar på lite undringar kring förskola och byte mm. Jag hade ett namn och nummer förut men nu minns jag inte vem det var jag samtalade med.

  Tack på förhand!
  Sara Westlin
 • Hej Sara!

  När en vårdnadshavare har fått ett erbjudande om plats på ett av sina alternativa val av förskola kan de tacka ja till den för att säkerställa att de har en plats vid behovsdatum. När de tackar ja till platsen ska de skriva i meddelanderutan att de önskar kvarstå till högre alternativ och meddela behovsdatum.

  Om de senare får ett erbjudande till ett högre alternativ (som de vill ha) tackar de ja och följer samma process som tidigare om de har ytterligare högre val som de vill fortsätta köa till. Vi tar bort det första svaret som de då inte vill ha kvar.

  Om vårdnadshavare tackar ja till en plats från ett visst datum har de två veckor på sig att börja. Om de vill skjuta på starten inom dessa två veckor kontaktar de förskolechefen och meddelar vilket datum de vill börja.

  Om startdatum ligger längre fram än två veckor från erbjudet datum ska de tacka nej till platsen och skriva att de vill stå kvar i kö till alternativet och ett nytt behovsdatum.

  Ändra ordning på köalternativen görs enklast genom att logga in i barnomsorgswebben och lägga in alternativen i den ordning man önskar dem.  

  Vid ytterligare frågor, ring oss på Kontaktcenter och fråga efter Placeringsteamet.
  08-570 470 00

  Vänliga hälsningar,

  Johanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.