Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Datumparkering utan tilläggskyltar på Kvarntorpsvägen

I området runt bl.a. Kvarntorpsvägen, så har datumparkering införts. Dessa har inga tilläggsskyltar med tider eller något liknande utan är endast uppsatt med en datumparkeringsskylt. Därför bör skylten gälla enligt:
"Datumparkering är förbjuden på gatusida med jämna husnummer under jämt datum och motsvarande gäller udda nummer under udda datum. Normalt gäller datumparkering på natten och förmiddagen, från midnatt. Parkerar man bilen på kvällen får man tänka på vilket datum som är efter midnatt."
Trots detta fick hela Kvarntorpsvägen böter igår 3/1) när de parkerat bilen inför nästa dag (idag 4/1 så alla stod på udda husnummer). Böter gavs vid 21:15 tider igår kväll.
Hur är det tänkt att man ska parkera om man inte kan förbereda bilen inför dagen efter midnatt, då datumparkering gäller, om man får böter så sent på kvällen? Är tanken att man ska parkera om bilen varje dag 00:00?
Alla på Kvarntopsvägen skulle önska att tilläggsskyltar sätts upp som förtydligande om detta ska fungera.

Tack för snabbt svar.
Lotta

Kommentarer

 • Hej Lotta!

  Tack för ditt inlägg, tanken är att det ska sitta tilläggsskyltar med tidsangivelser. Dessa har ej kommit på plats ännu. Vi kommer under dagen sätta sopsäckar på dessa skyltar tills vi fått upp rätt tilläggsskylt.

  Vad gäller de utfärdade felparkeringsavgifterna ska dessa avskrivas och vi har kontaktat parkeringsbolaget om detta.

  Med vänliga hälsningar,
  Julia
 • Hej!
  Tack för snabbt svar.
  Det låter som en bra lösning att ni sätter på sopsäckar fram tills dess att tilläggsskyltarna sätts upp.
  Hur kommer ägarna till bilarna få ta del av informationen att p-böterna avskrivs? Det var minst 7 personbilar på gatan som fick böter. Betalar man in avgiften och får tillbaka den eller kan man kasta boten?

  Med vänlig hälsning,
  Lotta Nilsson
 • Hej igen,

  Jag ska undersöka saken och återkommer så fort jag vet mer.

  Vänliga hälsningar,
  Julia
 • Hej Lotta!

  Enligt parkeringsbolaget ska man betala in sina böter för att sedan få tillbaka pengarna till samma konto.

  Med vänlig hälsning,
  Julia
 • Sopsäckar finns fortfarande på skyltarna, och utifrån de beslut som tagits är det fortfarande svårt för mig att förstå hur parkeringsreglerna kommer att se ut. Kan man få ett förtydligande? 
  Viktor
 • Hej Viktor,

  Parkeringsförbud gäller fram till de övertäckta datumparkeringsskyltarna enligt gällande trafikföreskrift. Tilläggsskyltarna för datumparkering är beställt och förväntad leverans inom 1-3 veckor.

  När nyskyltningen är monterad sker en inlärningsperiod med de nya bestämmelserna. Denna inlärningsperiod är två veckor, sedan är det skarp bevakning.

  Tilläggsskyltningen kommer innebära följande; parkering 00-17 jämna och udda dagar. Det innebär att parkör efter kl. 17 kan ställa sig på den sida av vägen som tillåter parkering för nästa dygn.

  Vänliga hälsningar,


  Nanna
 • Förstår inte riktigt syftet med restriktionerna. Vad är syftet? Vad vill kommunen åstadkomma med detta förbud?

  Idag då skyltarna är täckta med sopsäckar fungerar parkeringen utmärkt. Det är parkeringsförbud på hela ena sidan och bilar står fint parkerade på andra sidan. Dag ut och dag in, samma sida inget flyttande av bil, inget krångel. Övrig trafik på gatan kommer lätt förbi, särskilt då det på översta delen av gatan är som en lång ficka där bilarna står väldigt åt sidan och inte i vägen, så att säga, till skillnad från då bilarna stod parkerade på den sidan det idag är parkeringsförbud på, då de står som mitt i körfältet och i vägen.  

  Jag hoppas innerligt att de nya tilläggskyltarna endast kommer att gälla vardagar och inte helger?! Det ställer till det för oss som bor på gatan tillräckligt ändå, att behöva parkera om bilen varje vardag, udda som jämn, och i slutändan är jag rädd för att det tyvärr kommer riskeras att detta förbud tämligen främjar att folk börjar ta bilen istället för att vi ska värna om miljön och främja kollektivtrafiken, då det i praktiken kommer vara omöjligt att uppfylla att bilen står parkerad enl de nya reglerna med flytt vareviga dag, och man inte vill riskera att råka ut för en böteslapp. Då blir det billigare att ta bilen istället!


  Erika Hedström
 • Hej Erika,

  Tack för ditt inlägg. Vi har tagit detta vidare och återkommer med svar så fort som möjligt.

  Vänliga hälsningar,
  Julia
 • Hej Erika,

  Alla beslut angående parkering på allmän plats är fattade i Tekniska nämnden. När det gäller just Kvarntorpsvägen så finns följande information om tilläggsskyltar från tjänsteskrivelsen (2017-12-11).

  Förslag till beslut
  Tekniska nämnden beslutar om tillägg gällande tidsreglering 00-17, måndag-söndag, för
  datumparkering på Kvarntorpsvägen enligt tidigare beslut den 16 november 2017.


  Här kan du läsa mer om detta.
  Med vänliga hälsningar,
  Madeleine

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy