Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vart i Värmdö kommun är det tillåtet att bada med hund?

Hej jag har letat med ljus och lykta efter en badplats för mig och min hund runt Mörtnäs. Finns det några hundbad i närheten? Vart kan jag åka annars på Värmdö med min hund för att bada ?

Kommentarer

 • Hej!

  På de kommunala badplatserna är hundbad ej tillåtet.
  För andra stränder (exempelvis de som ägs av samfälligheter) kan andra regler gälla och dessa sätts av de som äger och förvaltar respektive badplats.

  Med vänliga hälsningar,
  Niklas
 • Hej ! Jag formulerar om min fråga, finns det några hundbad på Värmdö? Dvs där man vet att det är tillåtet ? Eftersom det inte är tillåtet nästan överallt och ingen verkar ha svar på detta så vänder jag mig nu till er på Värmdö Kommun.
  Kim
 • Hej igen!

  Nej det finns inget bad för hundar på de kommunala badplatserna. För de andra badplatserna som ej sköts av kommunen kan andra regler gälla. Där behöver du dock vända dig till respektive samfällighetsförening eller den som äger badstranden för information om deras regler.

  Med vänliga hälsningar,
  Niklas
 • Kan min hund bada på Björkviks havsbad?
  Kristina
 • Hej Kristina,

  Tack för din fråga. Då det inte är ett kommunalt bad kan vi tyvärr inte svara på om man kan det eller inte. Skärgårdsstiftelsen sköter Björnöreservatet med både sandstrand och klippbad så vänligen kontakta dom.

  Vänliga hälsningar,
  Julia
 • Många kommuner runt Stochholm har inhägnade hundbad. Exempelvis Täby kommun har fixat ett hundbad vid Rönninge sjön. Detta hundbad är väldigt populärt. Vi har redan hundrastgårdar här i vår fina kommun. En skärgårdskommun som denna borde även ha plats för en eller flera hundbad. När beräknas ett inhängnat hundbad stå klart i denna kommun?
  Michaela
 • Hej Michaela,

  Tack för att du hör av dig till oss angående detta. I dagsläget finns inget kommunalt hundbad. Vi tar till oss av dina synpunkter, det är flera som har hört av sig till oss med samma frågor. Vi kommer att utreda möjligheterna.

  Vänliga hälsningar,
  Julia
 • Jag undrar varför hundar inte är tillåtna på allmänna badplatser? Är det för att de (fördomsfullt) anses "smutsa ner" överallt? En ansvarsfull hundägare tar givetvis upp bajset i så fall, så den orsaken är klen.
  Varför kan inte hundar tillåtas på en liten del, t ex längst till höger (eller vänster), på stranden?
  Självklart är hunden kopplad hela tiden och under full tillsyn av ägaren. 
  Jag förstår helt enkelt inte anledningen! Man vill gärna bada tillsammans med sin hund och hundar uppskattar också att få svalka sig varma dagar.

  Sussie
 • Hej Sussie,

  Tack för att du hör av dig.

  Vi kan bara svara på vad som gäller på de kommunala badplatserna och där har man valt att inte tillåta hundbad. Jag skulle rekommendera dig att lämna in en synpunkt alternativt ett e-föslag så kan ditt förslag eventuellt lyftas i kommunfullmäktige.

  Mer information om e-förslag​​​

  Med vänliga hälsningar,
  Julia
 • Som hundägare blir man lätt irriterad av oförmågan att skriva ett tydligt svar.

  Min fråga då blir: Om jag håller hunden kopplad i vattnet och på land, finns det då någonting i Värmdö kommuns ordningsföreskrifter som förhindrar bad någonstans med hund på en ICKE allmän badplats?

  Eventuella föreningsstadgar på strand där jag inte är medlem kan ju inte beröra mig, eller? Förklara varför jag ska behöva beakta någon förenings regler, där jag inte är medlem, framför kommunens regler. Gärna med allemansrätten i bakhuvudet.

  Tycker egentligen att mycket är bra i Värmdö kommun men ni verkar ducka frågan om var hundar egentligen ska få svalka sig i vattnet under kopplade förhållanden.
  Frippe
 • Vaför ska vi hundägare få bada med våra hundar på de sämsta stränderna? vi betalar också skatt som alla andra. Våra hundar behöver också bada med sina ägare. På 'gålö är det äckligt att bada när man sjunker i lera. På Sätra badet är det minimalt med plats. På andra ställen är det stora stenar som gör det omöjligt att gå på botten och så vidare. Varför är det så.
  .
  Maria
 • Hej,

  Utöver det som sagts i tråden kan vi tillägga att det kan vara värt att höra av sig till Skärgårdsstiftelsen som har hundbad. Här kan ni kontakta dem.

  Vänligen,
  Kristoffer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.