Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur kan nyanlända få kontakt med kulturlivet i kommunen?

Hej!

Här kommer tre frågor under rubriken Uppleva och göra.

!. Som nyanländ har du sällan dator och kan inte (mycket) svenska. Att hänvisa till kommunens hemsida går alltså bort. Hur kan sådana personer ändå få kontakt med kulturlivet? Kultur är inte sällan ett utmärkt sätt att främja integrering. Finns t ex körer man kan ansluta till? Eller bildkonstgrupper? Textilsömnad? Eller kanske något helt annat?

2. Samma fråga gäller för invandrade barn och ungdomar.

3. Till sist en mer allmän undran. Finns det någonstans i denna kommun där man kan utöva e-sport? Om inte, hur tänker kommunen om denna växande verksamhet som får alltfler nyfikna, oftast ungdomar och unga vuxna, att vilja prova?

Jag ser mycket fram emot svar!
Vänliga hälsningar
Carola (nyinflyttad till Gustavsberg)

Kommentarer

 • Hej Carola,

  Välkommen till Värmdö och tack för dina frågor!

  Då ditt inlägg innehåller flera frågor som berör olika enheter så har vi vänt oss till följande berörda avdelningar; integration/ensamkommande och kultur och fritid.

  Som svar på dina första punkter/frågor så upplevs det av enheten för integration och ensamkommande att majoriteten har tillgång till internet antingen via sin telefon eller en dator. När det gäller de ensamkommande så har de en varsin skoldator. På frågan om möjliga ingångar till kultur. Kontakten med kulturlivet kan komma via skolan, boendet, frivilligorganisationer eller kyrkan. Hos de ensamkommande så finns idag ett stort idrottsintresse och många är med i fotbollsklubbar och har även bildat ett cricketlag. Sedan är det flera som är med i teaterföreningar samt deltar i skaparläger genom Tillitsverket.

  Angående din fråga om e-sport så har Ung i Värmdö har under 2017 arrangerat 2st e-sport läger tillsammans med Area Academy och planerar att arrangera fler under 2018. Kommunen håller på att se över möjligheterna att utveckla detta till en fast verksamhet inom Ung i Värmdö. Detta utvecklingsarbete kommer att pågå under våren 2018 då det krävs andra förutsättningar (lokaler, nät-uppkoppling, speldatorer etc) än vad vi har idag inom verksamheten.

  Med vänlig hälsning,
  Erika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.