Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

När börjar 25 timmarsveckorna att gälla?

Hej!
Jag väntar nu mitt andra barn och kommer inom kort sluta arbeta (några veckor innan beräknad förlossning). Får mitt första barn, som går på förskola i kommunen, gå kvar på heltid under tiden som jag går hemma tills dess att det andra barnet är fött eller när börjar 25 timmars-veckorna att gälla? Anmäler jag de nya tiderna direkt till förskolan eller ska det anmälas till någon annan kommuninstans också?

Tacksam för hjälp och svar,

Kommentarer

 • Hej Martina!

  25-timmarsregeln gäller 30 dagar efter syskonets födelse. Så det går bra att större barnet får gå heltid. Senare vid 25-timmarsvistelsen stäms schemat av direkt med förskolan.

  Vänliga hälsningar,
  Johanna
 • Hej!
  Jag undrar också om detta, tror jag förstår men vill dubbelkolla.
  Det är alltså ok att första barnet går på förskolan som vanligt även innan syskonet föds (och jag är hemma föräldraledig för det barnet) fram tills 30 dagar efter syskonets födelse?

  Tack på förhand
  Helena
 • Hej Helena!

  Det stämmer att det är okej att första barnet går på förskolan heltid som vanligt innan syskonet föds, då 25-timmarsregeln börjar gälla 30 dagar efter syskonets födsel.

  Vänliga hälsningar
  Nanna
 • Hej!
  Jag undrar om informationen ovan fortfarande är aktuell, att 25 timmarsregeln börjar gälla 30 dagar efter syskonets födelse?

  Är det 25 timmar/vecka oavsett om det är privat eller kommunal förskola?

  Anmäls det fortfarande bara till förskolan i fråga?

  Tack på förhand!
  Johanna
 • Hej, tack för din fråga!

  Samma regler gäller fortfarande. Om det är en privat eller kommunal förskola, spelar ingen roll. Anmälan gör du fortfarande till förskolan.


  Vänliga hälsningar,
  Julius
  Julius

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.