Ny hämtdag för sopor?

Hej!
På sophämtningens hemsida står allt om nya entreprenaden från 1 april och att vi på Barnvikshöjden skall ha samma hämtdag som tidigare Tisdagar udda vecka. Nu kommer det information i brevlådan att det blir ny hämtdag, Måndagar udda vecka. Vad är det som gäller?

Vänliga hälsningar,

Kommentarer

 • Hej Monica!

  Ja, det stämmer att måndagar, udda vecka är ny hämtdag då vi bytt entreprenör.

  Vänliga hälsningar,
  Johanna
 • Tack för infon. Var snäll och se då till att det blir rätt på hemsidan. Kärlet lär ju inte bli fullt eftersom det töms en dag tidigare

  Monica
 • Men om det gäller fr 1 april och vår ordinarie hämtdag är då dvs onsdag nästa vecka och nu ska vara måndag jämn vecka, hur blir det då nästa vecka?
  //Stig
  Stig
 • Hej Stig,

  Då är det troligtvis så att ni kommer att få en extra hämtning under vecka 14.

  Vänligen klicka på länken nedan och fliken "Extra hämtning v 14" så kommer du till en adresslista för de som får en extra hämtning i och med entreprenörsbytet.

  https://www.varmdo.se/byggabomiljo/avfallochatervinning/sophamtning/nyavfallsentreprenorpafastlandetden1april.4.43f4dd2a170c014e850c9905.html

  Om din adress inte står med eller om du har andra frågor kan du alltid kontakta:

  varmdo.vatten-sopor@varmdo.se


  Vänligen,

  Kristoffer
 • Fått information om ny hämtdag men fortfarande fundersam. Går entreprenören efter hämtlistan som finns som PDF så finns det väl risk för att vi inte får någon sophämtning alls eftersom Barnvikshöjden inte finns med på listan överhuvudtaget endast Barnviks Byväg och Barnviksslingan står med
  Monica
 • Hej!

  Barnvikshöjden står med under antigen Norra eller Södra. Bägge har hämtning udda veckor måndagar.

  Med vänlig hälsning

  Dennis
 • Tack för att vi äntligen är 2 skilda vägar
  Monica
 • Hej,

  I dag skulle vi ha sophämtning enligt den gamla planen men nu ser jag att man ändrat till tisdagar. Jag hittar inte heller min gata Lostigen i den lista för extrahämtning. Det innebär att vi inte kommer ha sophämtning på 4 veckor, 2 veckor från i dag. Det går ju inte. Eller har jag missat något?
  Pierre
 • Hej Pierre, tack för din fråga!

  Du får jättegärna ringa in till oss på 08-570 47000 så kan vi hjälpa dig på bästa sätt.

  Hälsningar Julius
  Julius
 • Hej Ingen sophämtning gjordes igår 1.7 2020 på Hanskrokavägen Ingarö.
  Vet ni när det blir hämtning? mvh Anders
  Anders
 • Hej Anders!

  Tack för ditt meddelande.

  Har talat med entreprenören gällande er hämtning och dem kommer att åtgärda detta senast imorgon.

  Ni har hämtning på onsdagar udda veckor i vanliga fall men nu under sommartider har ni sophämtning varje onsdag fram tills vecka 34.

  Önskar dig en fin kväll!

  Med vänliga hälsningar,
  Lydia
 • Stort tack för hjälp. Pratade med föraren idag 2 juli. En bil hade strejkat. Trevlig kille men jag säg ju att han hade fullt upp, svettig , hoppas ni lägger på lite på lönen o sen fixar en princesstårta. Kostnaden för tårta kan jag ta. mvh anders
  Anders
 • Sophämtning Uddvägen, Ingarö.

  På er sida står att man KAN få sophämtning varje vecka under veckorna 25-34.
  Vår ordinarie sophämtningsdag är fredagar, jämna veckor. Men hur är det nu i sommar under udda veckor?
  Ställer mig frågande till vad "man kan få sophämtning varje vecka" betyder - sker det automatiskt eller måste man kontakta er numera för detta?

  Jenny
 • Hej Jenny,

  Du kör ut sopkärlet och matavfallskärlet när du vill få dem tömda veckan emellan på ordinarie sophämtningsdag, det vill säga fredag udda vecka på Uddvägen. Vill du inte ha sophämtning drar du in kärlet/kärlen på tomten. Observera att även tomma tömningar faktureras.

  Vänligen,
  Kristoffer
 • Sophämtning Fyrvägen. Som vanligt utebliven sophämtning förra veckan. Tidigare hade man i alla fall fredagen att reklamera men nu när tömningen borde ske på fredagar så kan man inte klaga förrän på måndagen (idag) och då kommer de inte förrän ordinarie tömning nu på fredag. Riktigt smart för då slipper man tömma en hel omgång men det är märkligt att betala för en tjänst man inte får. Så här har det varit varje år oavsett entreprenör. Men nu slipper de t o m en reklamationstömning eftersom det är flyttat till fredagar
  Anders
 • I början av sommaren meddelades att sophämtning sker varannan Onsdag jämna veckor i Stavsnäs. Men under sommaren har detta ej stämt det har ibland varit varje vecka och ibland på tisdag. spelar väl ingen roll då det töms.
  Undrar nu om det går att få enbart sommartömning under vissa månader dvi ej är fast boende under vintern ? Och vad är priset då ? Och under vilka månader det är ?
  Siv
 • Hej Siv!
  Tack för ditt inlägg!
  Under sommaren har man möjlighet att få soporna hämtade varje vecka mellan v25-34. Resten av året töms kärlet varannan vecka. Om man inte ställer fram kärlet för tömning kommer man heller inte att debiteras för en tömning utan man betalar endast för de faktiska hämtningar man har haft.

  Hälsar
  Julia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.