Papperskorgar?

Varför har ni inte papperskorgar vid tex mölnviksrondellens busshållplats? Det slängs massor sv skräp på marken pga detta!
Christina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christina,

  Tack för din fråga!

  Huruvida det ska finnas papperskorgar längs en väg eller inte är upp till väghållaren att avgöra. Längst Skärgårdsvägen inne i Gustavsberg är exempelvis Värmdö kommun väghållare och där har vi satt upp papperskorgar som vi också ansvarar för och tömmer. Flera vägföreningar och samfällighetsföreningar i kommunen har också valt att ha papperskorgar längs sina vägar/ i sina områden som de då också ansvarar för.

  Värmdöleden, väg 222, är en statlig väg där trafikverket är väghållare. Det är alltså upp till dem att avgöra huruvida de vill ha papperskorgar där eller inte, i detta fall vid busshållplatserna längs denna väg. Då de är väghållare ansvarar de också för att det hålls snyggt längs vägen. Från kommunens sida menar vi alltså att skräp- och papperskorgfrågan längs väg 222 är en fråga för Trafikverket. Kommunen har haft en dialog med både Trafikverket och SL, som ska sköta om busshållplatserna längs vägen åt Trafikverket, om den nuvarande situationen men i nuläget är positionerna ganska låsta.

  Önskar dig en fortsatt trevlig dag,
  Vänliga hälsningar!
  Julia
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.