Parkeringsplats i Gustavsberg?

Hej.

När kommer parkeringssituationen i porslinskvarteren vara löst. Har ganska nyligen flyttat in på idrottsvägen i hamnen. Vi har fortfarfande inte fått någon parkeringsplats, garaget under är fullt och inga platser finns ute på gatan. Jag har tre barn varav en som är nyfödd, jag är ganska beroende av bil, vi bor ju ändå trots allt på Värmdö. Det är ett meck varje dag att snurra runt och leta parkering. Det har blivit väldigt dyrt också med alla parkeringsböter jag fått. Hoppas man kan få ett svar den här gången då ni totalt ignorerade mitt förra mejl.

Med vänlig hälsning,

Kommentarer

 • Hej Andreas!

  Tack för din fråga.

  Kommunen har inga egna kvarter eller parkeringsfastigheter inom Porslinskvarteren. Parkering för bostäderna i Porslinskvarteren ska lösas av byggherrarna/bostadsrättsföreningarna inom deras egna fastigheter. Kommunen bevakar dock att de uppfyller den beslutade parkeringsnormen.

  Den parkering som kommer finnas på allmän plats i Porslinskvarteren och som kommunen kommer råda över blir kantstensparkering utmed lokalgatorna, totalt planeras för cirka 90 sådana parkeringsplatser som bland annat kan användas för besöksparkering.

  I Porslinskvarteren byggs även ett större gemensamt garage som när det är färdigställt kommer rymma cirka 530 platser. Första delen av garaget öppnades hösten 2017 och omfattar cirka 180 platser och hela garaget planeras vara färdigställt fjärde kvartalet 2018. Garaget är i första hand till för boende i Ikanos och Blå Ekens kvarter samt för kommunens hyresgäster med verksamheter i hamnen. Kommunens hyresgäster som har verksamheter i hamnen och som är intresserade av tillgång till en plats i garaget hänvisas till kontakt med kommunens fastighetsenhet.

  Följ länkarna för mer information angående porslinskvarteren och parkeringar i Gustavsbergs hamn. Gustavbergsprojektet Gustavsberg

  Parkeringsmöjligheter i Gustavsberg:
  • Charlottendal, 290 platser, 12 h, utan p-skiva även utanför 23-05
  • Gustavsberg Bagarvägen, 74 platser, 16 h
  • Gustavsbergs centrum, 185 platser, 16 h p-skiva
  • Mölnvik vid ICA, 103 platser, 14 h, p-skiva mån-fre
  • Mölnvik södra, 50 platser, 14 h, p-skiva mån-fre
  • Östra Ekedal, 20 platser, oreglerat

  Vänliga hälsningar,
  Johanna
 • Jag fick en bot pga glömd p-skiva utanför Lidl vid Mölnvik runt 17:30 ikväll.
  Upptäckte lappen först när jag körde men innan jag kunde stanna hade den blåst bort.
  Var hittar jag inbetalningsuppgifter? Reg nr LAD 302
  /Leif
  Leif Råback
 • Hej Leif!

  Här är kontaktuppgifter till parkeringsbolag på Värmdö:

  HOJAB Parkeringsservice Telefon 08-735 29 99

  Apcoa Parking Kundtjänst Telefon: 08- 562 50 888

  Vänliga hälsningar,

  Johanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.