Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tunga fordon parkerade i bostadsområde

Hej, vi boende i Björnkärret har tröttnat på att se tunga lastbilar med släp stå parkerade i bostadsområdet på olika platser.
Det skymmer sikten och tar upp plats, förutom att det inte är tillåtet att parkera lastbilar som inte används i vanliga tätbebyggda villaområden.
Varje dag sedan år tillbaka står tex 1-3 lastbilar och kranbilar parkerade i korsningen Hermelinvägen/Järvvägen.
Min fråga är: Vem är ansvarig för att se till att detta upphör alt kan sätta böteslappar på fordonen? Mig veterligen finns ingen vägförening så det bör vara kommunens ansvar. Uppskattar ett rakt svar så vi kan komma tillrätta med problemet!
Mvh

Kommentarer

 • Hej Jonas,
  Tack för ditt inlägg, vi håller på att undersöka detta och återkommer med svar.

  Vänliga hälsningar,
  Julia
 • Hej Julia.
  Tack jag väntar på svar.
  Jonas
  Jonas
 • Hej igen.
  I väntan på ett första svar så kompletterar jag med ytterligare ett önskemål/fråga;
  Kan inte kommunen se till att sätta upp skylt om p-förbud för tunga fordon på platsen?
  Som det är nu så är lastbilar och släp parkerade på olika villagator i området och det lär vara av folk som inte lämnar sina yrkesfordon på arbetsplatsen då de slutat jobbet.
  Nuvarande situation innebär 1-4 lastbilar främst på kvällar och helger i nämnda korsning och även på intilliggande gator med jämna mellanrum.
  En skylt kan inte kosta mycket. Då kanske de tar bort bilarna istället för att riskera p-böter.
  Tacksam för svar!
  Jonas
 • Hej,

  Så länge det inte är reglerat kan man inte hindra enskilda fordonstyper att parkera på allmän plats. Vi ser över om det finns särskilda behov att reglera vilken typ av fordon som kan parkera där.

  Med vänlig hälsning,
  Niklas
 • Hej Niklas. Så svaret är att Värmdö kommun inte har reglerat parkering för tunga fordon och släp på kommunala gator i bostads- och villaområden?
  Det har nämligen många kommuner förbud mot, så även Stockholm (mellan 22-06). Stora arbetsfordon ska väl inte parkeras utanför andras hus, utan på respektive arbetsplats?

  Jag vill påtala vikten av att sätta upp skyltar och reglera parkering i området då det är ett omfattande problem och har blivit uppställningsplats för diverse lastbilar. De skymmer sikten och är således en trafikfara om inte annat. Skicka gärna upp era ansvariga tjänstemän till Björnkärret så kommer ni se lastbilar mitt i korsningen Hermelinvägen/Järvvägen varje dag efter kontorstid samt på helger och nätter. 
  När kommer ytterligare återkoppling?
  Vänligen
  Jonas
 • Hej Jonas,

  Vi tar till oss av din synpunkt angående detta och vi tar med oss det i det framtida arbetet med reglering av parkering i Lugnetområdet.

  Vänliga hälsningar,
  Julia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.